Cognitieve ontwikkeling baby 10 maanden


De cognitieve ontwikkeling van een baby van 10 maanden:

Nadenken, redeneren en problemen oplossen hebben allemaal te maken met cognitieve ontwikkeling. De baby ervaart iets en reageert hierop door middel van een reflex.

De baby begint nu simpele zinnen en instructies te begrijpen. Hij weet wat ‘nee’ betekend en kan ook zelf zijn hoofd schudden wanneer hij iets niet wil of niet begrijpt. De baby houdt ook erg van herhaling, wanneer hij iets nieuws leert wat de ouder aanmoedigt, kan hij dit de hele dag willen herhalen.

De baby zoekt nog steeds de grenzen van zijn ouders op. Regels stellen en deze behouden zorgt ervoor dat de baby begrijpt hoe hij zich moet gedragen. Vertel hem de consequenties van zijn acties, in plaats van steeds het woordje ‘nee’ te zeggen.

Het is goed om te blijven vertellen wat de baby doet en ziet. Door dit te doen, wordt de taalontwikkeling van de baby ondersteunt. Het kind zal hierdoor beter gaan praten, maar zal ook de gebaren imiteren.

Speciale aanbieding


 

Motorische ontwikkeling

Deze maand is klimmen nog erg spannend en leuk. Het is verstandig om dichtbij te blijven als hij aan het klimmen is, om te zorgen dat hij niet valt. Leer hem om achterstevoren naar beneden te gaan, zo… Meer over motorische ontwikkeling »

Emotionele ontwikkeling

De baby zal zich steeds meer met gebaren en geluiden uiten, in plaats van gelijk te huilen. Wanneer er nu iets gebeurt wat de kleine niet zint, zal hij eerder een boze frons krijgen en weg kruipen/lop… Meer over emotionele ontwikkeling »

Baby 10 maanden


Wij maken gebruik van cookies voor betere dienstverlening. Verberg deze mededeling [x]